top of page

14/3 Webbinarium: Situationen i svensk psykiatri

Ett panelsamtal om situationen i svensk psykiatri med av Lydia Sandgren, Eva Henje, Jennie Gärderup Richard och Björn Philips.

tisdag 14 mars 2023

18:30-20:00

Digitalt via Zoom

14/3 Webbinarium: Situationen i svensk psykiatri

Svenskt Forum för Mentalisering arrangerat ett webbinarium över Zoom om situationen i
svensk psykiatri den 14 mars kl 18.30-20.00.

Webbinariet är inspirerat den debattartikel som författaren och psykologen Lydia Sandgren skrev i ämnet i SvD (8/10, 2022), där hon beskriver bristande vårdkvalitet och pressad arbetssituation vid den klinik inom vuxenpsykiatrin där hon arbetar samt hur sjukvårdens organisation och språkbruk verkar för att dölja problemen snarare än att åtgärda dem. Vi vill diskutera den aktuella situation inom svensk psykiatri, både för barn, ungdomar och vuxna, och resonera kring konstruktiva idéer om förbättringar. Webbinariet börjar som panelsamtal med deltagare som har erfarenhet från dagens svenska psykiatri och kontrasterade erfarenheter från norsk psykiatri och tidigare svenska socialpsykiatriska verksamheter.

Paneldeltagare är Lydia Sandgren, psykolog och författare , Eva Henje, docent och barn- och ungdomspsykiater , Jennie Gärderup Richard psykologspecialist samt Björn Philips, professor, psykolog och psykoterapeut.

Efter panelsamtal på cirka 45 minuter startar en öppen diskussion. Webbinariet kommer att vara
kostnadsfritt öppet även för andra än föreningens medlemmar.

Alla medlemmar som betalt medlemsavgift kommer att få Zoom-länk till webbinariet. Ingen föranmälan behövs.

Är du inte medlem? Anmäl dig via: https://forening.foreningshuset.se/SvensktForumMentalisering/evenemang/visa/17937-143-webbinarium-situationen-i-svensk-psykiatri

bottom of page